Veel animo in Haarlemmermeer voor vaccinatie door huisartsen

MCHnieuws

34 huisartsenpraktijken zijn maandag begonnen met hun vaccinatieprogramma voor inwoners van Haarlemmermeer. Ze hebben daarvoor in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep een ruimte ingericht waarvoor 7.000 patiënten van 60 tot 65 jaar zijn uitgenodigd een bescherming tegen COVID19 te ontvangen. Met een score van 65 tot 70 procent is animo een stuk hoger dan elders in het land.
Kijk hier voor het hele artikel

Samenwerkende huisartsen vaccineren in de VanZantenhal

MCHnieuws

In Haarlemmermeer krijgen alle inwoners van 60 tot en met 64 jaar deze week de mogelijkheid om zich te laten vaccineren. Dat gebeurt via de huisarts. 34 van de 40 huisartsen in Haarlemmermeer hebben zich verenigd via Zorggroep Haarlemmermeer in één vaccinatielocatie: de VanZantenhal in Nieuw-Vennep. Al 68 procent van de groep heeft zich aangemeld. Dat zijn ruim 4.000 mensen. Eind juni volgt de tweede prikronde om een volledige vaccinatiebescherming te krijgen. Die wordt op dezelfde manier georganiseerd. Een van de initiatiefneemsters van deze vaccinatieoperatie is Martine Verwijs, huisarts in Hoofddorp. InforMeer ging met haar in gesprek.

Kijk hier voor het hele artikel


Foto: Jur Engelchor

In memoriam

MCHnieuws

Onze gewaardeerde Collega huisarts en Hagro-lid, Mehran Nadimzadeh, is helaas vrijdag 27 november jl. overleden aan de gevolgen van een COVID-19 infectie. Onvoorstelbaar, onwerkelijk. Vitaal, … Read More

Mondkapjesplicht

MCHnieuws

Met de invoering van de mondkapjesplicht krijgen wij dagelijks verzoeken van mensen om een medische verklaring te maken, dat iemand zich niet hoeft te houden … Read More

Jaarlijkse griep- en pneumokokkenvaccinatie

MCHnieuws

De griepprik wordt gegeven op zaterdag 31 oktober. Om de coronamaatregelen goed na te leven hebben we veiligheidsmaatregelen getroffen. De vaccinaties zullen buiten naast de praktijk in een grote tent plaats vinden.

Pneumokokkenvaccinatie
Mensen die dit jaar 73, 74, 75, 76, 77, 78 of 79 jaar worden of zijn geworden, krijgen een uitnodiging voor de Pneumokokkenvaccinatie. Pneumokokken zijn bacteriën waar u erg ziek van kunt worden op uw leeftijd.  De prik maakt de kans kleiner dat u ziek wordt door pneumokokken. U heeft minder kans op longontsteking. Na 5 jaar is de prik uitgewerkt.

Kijk hier voor uitgebreide informatie

 

Schorten t.b.v. Coronazorg

MCHnieuws

Van KLM kregen we vandaag deze mooie schorten gedoneerd. Super grote dank. Zo kunnen we veilige Corona-zorg leveren.

Wisseling personeel

MCHnieuws

Per 1 mei 2020 werkt Tanja den Hollander helaas niet meer voor ons. Ze gaat werken in een hospice en we willen haar veel werkplezier wensen in haar nieuwe werk. Rosanne Verhoef zal de komende tijd de Diabetes controles overnemen.

Pilot ochtendspreekuur

MCHnieuws

Per 1 april stoppen we met het ochtendspreekuur omdat daar te weinig animo voor was onder patiënten.