Jaarlijkse griepvaccinatie

De griepvaccinatie heeft dit jaar op 5 november plaatsgevonden. Indien u verhinderd was, vragen wij u contact op te nemen met de assistente voor het plannen van een afspraak.

Indien u jaarlijks een griepprik krijgt en geen uitnodiging heeft ontvangen kunt u contact opnemen met de assistente.

Belangrijk:

 • Blijf thuis met klachten die passen bij Corona: keelpijn, verkoudheid, niezen, hoesten, koorts. Maak een nieuwe afspraak.
 • Draag kleding waarbij u gemakkelijk uw bovenarmen bloot kunt maken.
 • Voor meer informatie over de griepvaccinatie: rivm.nl en thuisarts.nl

Extra groepen die de griepprik krijgen:

 • De griepprik is gratis voor mensen van 60 jaar en ouder. Ook mensen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door het griepvirus mogen de griepprik gratis halen.
 • Start u binnenkort met chemotherapie of krijgt u op dit moment chemotherapie? Dan komt u in aanmerking voor de griepprik. Griep kan ernstige gevolgen voor u hebben. Bespreek dit met uw behandelend specialist.
 • Op basis van de meest recente onderzoeken adviseert de gezondheidsraad die laatste groep uit te breiden. Voor meer informatie rivm.nl

Pneumokokkenvaccinatie

 • Voor deze vaccinatie heeft u gelijktijdig met de uitnodiging van de griepvaccinatie een brief ontvangen.

Jaarlijkse griepvaccinatie

De griepprik wordt gegeven op zaterdag 31 oktober 
Om de coronamaatregelen goed na te leven hebben we veiligheidsmaatregelen getroffen. De vaccinaties zullen buiten naast de praktijk in een grote tent plaats vinden.

Om het zo veilig mogelijk te houden is het belangrijk om de opkomst te spreiden. We werken daarom met tijdsblokken. Er is dus geen vrije inloop. We realiseren ons dat dit niet ideaal is, maar voor nu is het de beste manier. We rekenen op uw begrip en medewerking.

Wij hopen dat u begrijpt dat deze maatregelen in uw belang zijn om uw veiligheid zoveel mogelijk te garanderen. En we willen u bedanken voor uw begrip. Het zijn uitzonderlijke tijden.

Alleen op medische indicatie en bij hoge uitzondering komen wij, op afspraak, na 31 oktober thuis prikken.

Voor meer informatie over de griepvaccinatie: Thuisarts.nl en RIVM

Ik wilde voorheen geen griepprik en behoor wel tot de doelgroep, maar wil nu toch een griepprik
Mogelijk dat u, vanwege recente wereldwijde ontwikkelingen rondom Corona, alsnog overweegt om in aanmerking te komen voor de griepvaccinactie. Wij verzoeken u dit aan te geven bij de assistente via assistente@mc-hoofddorp.nl

Wij zullen dan voor u een extra griepvaccinatie bestellen. We schatten in dat deze extra griepvaccinaties begin december 2020 kunnen worden geleverd en eventueel kunnen worden gezet.

Ik behoor niet tot de doelgroep, maar wil wel een griepprik
Als u niet tot de doelgroep van de gratis griepprik behoort, kunt u de griepprik zelf betalen. U vraagt dan bij uw huisarts een recept voor de griepprik. U koopt het griepvaccin bij de apotheek en gaat met het vaccin naar uw huisarts die de prik zet. U betaalt voor het vaccin en voor het zetten van de prik. Soms vergoedt de zorgverzekering de griepprik. Vraag uw zorgverzekeraar hiervoor om meer informatie. Er zijn ook werkgevers die de hun werknemers de griepprik aanbieden.

Let op: het is dit jaar mogelijk dat de apotheek aangeeft dat ze geen griepvaccins hebben. Dit komt door een internationaal tekort aan vaccins. Mensen die een uitnodiging van hun huisarts krijgen voor de griepprik omdat ze een medische aandoening hebben en/of ouder zijn dan 60 jaar en zorgmedewerkers krijgen voorrang. Kijk hier voor een uitleg.

Ik kan niet op de 31 oktober, wat nu?
Bent u verhinderd op de voor u aangewezen tijd, dan kunt u in overleg via assistente@mc-hoofddorp.nl op een andere, nog nader te bepalen tijdstip komen. Echter wij verzoeken u zeer dringend wel op deze 31 oktober te komen indien u een vaccinatie wenst, daar de capaciteit en aantal vaccins in de praktijk op deze dag hiervoor is aangepast. Op 31 oktober hebben we een dusdanige investering gedaan om u op een zo veilig mogelijke manier te kunnen vaccineren. Alleen bij zeer hoge uitzondering kunt u na 31 oktober op een andere, nog te bepalen prikdatum komen. Let wel! In verband met aangepast hoeveelheid vaccins dienen wij deze voor u na te bestellen. De verwachte leverdatum is begin december. Wij kunnen u dan waarschijnlijk in december vaccineren. U krijgt voor het halen van de griepprik vrij van uw werk.

Griepprik: hoe gaat dat zaterdag 31 / 10 in zijn werk
Om de Corona maatregelen goed na te kunnen leven hebben we veiligheidsmaatregelen getroffen en volgen hiermee de richtlijnen van het RIVM en GGD veiligheidsregio.

Belangrijk

 • Neem uw uitnodiging(en) mee. Als u deze niet bij u heeft, kunnen wij u niet vaccineren.
 • Houd u aan de indeling van de tijdsblokken, kom NIET zomaar op een ander moment.
 • Neem z.s.m. contact met ons op als u écht niet kunt komen: assistente@mc-hoofddorp.nl
 • Blijf thuis met klachten die passen bij corona: verkoudheid, keelpijn, niezen, hoesten, opeens moe, niet meer ruiken of proeven, koorts. Maak een nieuwe afspraak.
 • Kom, als dat lukt, alleen. Als uw huisgenoot ook een oproep krijgt, dan kunt u samen komen.
 • Draag een mondkapje en houd afstand.
 • Volg de aanwijzingen ter plekke goed op
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen en desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
 • Draag kleding waarbij u gemakkelijk uw bovenarm(en) bloot kunt maken. En indien nodig een warme jas!
 • Mocht de corona situatie wijzigen adviseren wij u voor actuele info onze website te raadplegen
 • Kom zoveel mogelijk op de fiets, lopend of per openbaar vervoer. Indien u toch wenst met de auto te komen, kunt u parkeren aan de Hoofdweg Oostzijde 640
 • De looproute is langs de Hoofdweg Oostzijde vanaf het parkeerterrein van de praktijk Dokter van Dorstenstraat. U verlaat de priklocatie via een uitgang aan de voorzijde aan de Burgemeester Pabstlaan.