Medisch Centrum Hoofddorp is gesloten voor nieuwe patiënten

Wij willen graag kwalitatief goede zorg leveren, daarom is het voor ons nu niet mogelijk om nieuwe patiënten te accepteren. Er wordt een uitzondering gemaakt voor mensen die gaan samen wonen met iemand die al patiënt is in de praktijk of voor nieuw geboren baby’s. Vraagt u in dat geval de doktersassistente om meer informatie. Zij zal u verder helpen.

Verzoeken inschrijven

Wij krijgen steeds vaker verzoeken tot inschrijving van patiënten van Huisartsenpraktijk De Wormer. Inmiddels hebben ons ook berichten bereikt dat de patiëntenzorg na de overname door Medisch Centrum Hydepark onder druk staat. Dit mede door het vertrek van meerdere huisartsen en medewerkers die voorheen aan Huisartsenpraktijk De Wormer verbonden waren. Graag benadrukken we dat de verantwoordelijkheid voor goede patiëntenzorg altijd bij de huisartsenpraktijk ligt waar patiënten zijn ingeschreven, in dit geval Medisch Centrum Hydepark.

Medisch Centrum Hoofddorp is gesloten voor nieuwe patiënten en hebben wij altijd alleen bij uitzondering en voldoende capaciteit patiënten ingeschreven die nog géén huisarts in Hoofddorp hadden. Gezien het tekort aan huisartsen in Hoofddorp willen we benadrukken dat het hebben van een huisarts van onschatbare waarde is. Wij zijn ons zeer bewust van de problemen die nu zijn ontstaan, en zijn in overleg met Zorggroep Haarlemmermeer en de Huisartsen Vereniging Haarlemmermeer zoekende naar een passende oplossing.

Verzorgingsgebied van de praktijk

Het verzorgingsgebied bestaat uit de wijken in Hoofddorp rondom de praktijk die op de fiets in ongeveer 10 minuten te bereiken zijn voor visites. Deze afbakening is gebaseerd op de richtlijn 'Beschikbaarheid en bereikbaarheid' van de LHV waarin is vastgelegd dat de huisarts zich inspant om na een melding van een spoedgeval binnen een kwartier aanwezig te zijn bij de hulpvrager.

Image

Postcode 2131, 2132 en 2133

Image

2132 Hoofddorp
Graan voor Visch, Hoofddorp Centrum, Beukenhorst West en Oost, de Hoek, Hydepark

Postcode 2134 en 2135, Overbos en Floriande, Toolenburg, de Parken

Patiënten die in deze postcodegebieden wonen, en reeds patiënt zijn in onze praktijk, hoeven geen andere huisarts te zoeken.

Echter nieuwe patiënten uit postcodegebieden 2134 en 2135, kunnen zich helaas NIET meer inschrijven als patiënt van Medisch Centrum Hoofddorp.

Overige postcodegebieden

2151, 2152, 2153 Nieuw Vennep, 2165 Lisserbroek, 2144 Beinsdorp, 2142 Cruquius, 2141 Vijfhuizen en nog verder, worden verzocht een huisarts te zoeken in hun eigen postcodegebied.