Coronatest

Ga naar Coronatest.nl

Coronatest

 

Actuele informatie Coronavirus

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51. Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen:

Bent u ziek en mogelijk besmet met het coronavirus? Kom NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het virus.

Wij adviseren alle patienten om een werkzame thermometer in huis te hebben. Heeft u uw actuele 06 nummer en e-mail adres aan ons doorgegeven?

Praktijkmaatregelen en Corona

Ook onze praktijk heeft maatregelen genomen om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. In deze tijden zal iedereen extra zijn best moeten doen.

We hebben de volgende maatregelen genomen voor de praktijk:

  • Extra hygiëne maatregelen
  • Hoest u, of heeft u keelklachten zonder koorts: kom dan NIET naar de praktijk.
  • Bij klachten kunt u de praktijk bellen, onze assistentes zijn goed getraind om ook uw vragen rondom het Coronavirus te beantwoorden
  • Wij ervaren dat de grote druk aan de telefoon niet minder wordt. Dus willen wij u verzoeken om de gesprekken kort te houden en ook zelf te kijken op de website voor aanvullende informatie. 
  • U kunt uw korte vraag ook stellen op assistente@mc-hoofddorp.nl.
  • Verder kunt u zich aanmelden bij Mijngezondheid.net (zie onder FAQ op deze website)
  • Hebben wij uw juiste e-mailadres en 06 nummer?

Zorg voor elkaar en houd moed in deze roerige tijden. Neem uw verantwoordelijkheid. Wij proberen in deze tijden zo goed mogelijk voor u te zorgen.

Patiëntenvoorlichting Corona

RIVM vragen en antwoorden

Hoe hou je het hoofd koel?

Corona zelftest

Middels vragen krijgt de patient meteen advies of ze contact moet nemen met de dokter.
Ga naar de zelftest

Wel of geen Covid19 poster

Algemene informatie

Voor informatie kun je het MeerWaarde CoronaPunt bellen: 023 3034100

Hulplijnen psychische problemen

Uitleg ontwikkeling van het Coronavaccin

Mondkapjesplicht

Met de invoering van de mondkapjesplicht krijgen wij dagelijks verzoeken van mensen om een medische verklaring te maken, dat iemand zich niet hoeft te houden aan de mondkapjesplicht. Zo’n ontheffing op medische gronden kan uw eigen huisarts niet maken. Onze beroepsvereniging geeft heldere richtlijnen: de eigen huisarts geeft nooit medische verklaringen af, dit dient altijd door een onafhankelijke arts te gebeuren.

Mocht u van mening zijn, dat u om medische (lichamelijke) redenen geen mondkapje kunt dragen (ook niet voor korte duur) in openbare ruimten en u wilt dit laten beoordelen door een onafhankelijke arts, dan kunt u (tegen betaling) contact opnemen met een keuringspraktijk, mocht u om psychische redenen van mening zijn geen mondkapje te kunnen dragen, kunt u zich melden bij uw psycholoog of psychiater.

hulpmiddelkaart.nl
vilans.nl/leven-in-coronatijd-als-je-risico-loopt
knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/geneeskundige-verklaring.htm